12 september 2020
12:15

Ekerö IK 2:Blå

Referat: IF Brommapojkarna 8 - Ekerö IK 2:Blå

En del av glädjen med fotboll är när man arbetar ihop som lag. I slutet av den här matchen vill laget så gärna ge Leon ett mål i födelsedagspresent – och vi lyckades.

Men låt oss ta det från början. Det hör förresten till historien att flera spelare som gjorde mål mot Spånga senast inte nätade här. En riktigt styrka att det finns många som kan göra mål. Det här skulle bli en ”enkel” match för oss, vi hade kvar vår taktik om hög press och var samtidigt väldigt motiverade. Motståndet var också något svagare än andra lag vi mött i medel så långt den här säsongen.

Ekerö reducerade förvisso till 2-1 ganska tidigt genom ett fantastiskt skott i krysset, men så mycket mer såg vi inte av dom på vår planhalva resten av matchen. Oskar och JP börjar målfesten, men det är Sam som går till paus med ett äkta hat trick inom bara sex minuter. Två av målen gör han efter att ha återvunnit bollen högt upp i plan, Pochettino och Bielsa skulle vara stolta.

I andra perioden är det dags för ett nytt hat trick, den här gången signerat Adrian. Tre väldigt olika mål. Åter smyger både Oskar och JP in sina mål i protokollet (och båda avslutar matchen med vart sitt hat trick också), medan Joshuas mål från ingen vinkel alls var kanske det som stack ut mest i andra perioden.

Inför sista halvlek gav Ola besked om att ta foten lite av gaspedalen. Eller snarare att vi inte behövde bomba in fler mål utan satsa på passningskombinationer i stället. Och där någonstans blev det kul när alla skulle passa Leon och i näst sista minuten gav det resultat i form av en kollektiv present till Leon.

Kapten för dagen var Oskar som också plockade med sig det gröna kortet.